Nyaralás Debrecenben? Íme az öt legjobb program szerintünk.

2024.07.05

1. A belváros és a Nagytemplom

Ha van egy dolog, amiről mindenkinek Debrecen jut eszébe, az a református Nagytemplom a belváros szívében. Az ország legnagyobb református temploma 1824 óta magasodik a város fölé, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a cívisvárosra. Belépőjegy vásárlása után bárki felmehet és szétnézhet, ajánljuk mindenkinek!

Étterem tippünk a környéken: Beer and Wurst.

 

2. A Nagyerdő és a Békás-tó

Amennyiben a város zajából kiszakadva szeretnétek jól érezni magatokat, jobb helyre nem is mehetnétek, mint a város tüdejének is hívott Nagyerdőbe. Temérdek látnivaló vár benneteket errefelé, a teljesség igénye nélkül: a Békás-tó, a stadion, a víztorony, a megújult strand, az állatkert vagy az ország egyetlen vidámparkja.

Étterem tippünk: Rednekk BBQ & BAR.

 

3. Agóra tudományos élményközpont

Ha körbenéztél a Nagyerdőben, nem kell messzire menned, hogy olyan dolgokat láthass, amik nap mint nap körbevesznek, mégsem tudod hogy működnek. Az Agóra egyedülálló attrakció a régió kínálatában; minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az élményközpontban a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban a látogatók bepillanthatnak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika, környezettudomány és a robotika rejtelmeibe; a csillagdában tanulmányozhatják az égi jelenségeket.

 

Agóra Science Experience Center

4. Déri Múzeum: Munkácsy Trilógia

A város múzeumában található a világhírű Munkácsy-terem, ahol a Krisztus szenvedéstörténetét bemutató három monumentális festményt csodálhatjátok meg.

 

5. Debreceni virágkarnevál és a karneváli hét programjai

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból az országban egyedülálló virágkarnevál sem. Gyökerei egészen az 1900-as évekig nyúlnak vissza, mára az ország egyik legnagyobb rendezvénye lett több százezer látogatóval évente. A karneváli menethez kapcsolódóan az államalapítás ünnepének hetében számos más program színesíti a felhozatalt. Ezek a teljesség igénye nélkül: Galiba gyermekfesztivál a Nagyerdőn, sörkert a Békás tó mellett, Night Ride éjszakai kerékpáros felvonulás a belvárosban.

 

A városnézés és étteremlátogatás előtt vagy közben nézzetek be debreceni szabadulószobánkba és játsszatok egyet 5 izgalmas pályánk bármelyikén. Az iskolaszünet beköszöntével a nálunk játszók körében is egyre több gyermekes család tűnik fel, akik felejthetetlen élménnyel távoznak tőlünk. Mindenkinek jó nyaralást és igazi élményeket a nyárra!