Miért a szabadulószoba a legjobb csapatépítő program?

2024.07.01

1. A szabadulószobák remekül összehozzák a csapatokat

A változatos rejtvényeken való közös gondolkodás, együttműködés és ötletelés hasonló egy munkahelyi környezetben elvárt team munkához, de mégis teljesen más hatással van az emberekre, ha a megszokott környezetből kiszakadva, akár egy szabadulószobában kell közösen döntéseket hozniuk, problémákat megoldaniuk. 
A  feladatok megoldása során az emberek teljesen új oldalukat mutathatják meg, olyan tulajdonságaik kerülnek felszínre, amikről eddig akár ők maguk sem tudtak. 

csapatépítés debrecen

2. Munkahelyi rutinok gyakorlása.

Minden munkahelyen alapvető elvárás az egymással való megfelelő  kommunikáció, amire egy szabadulószoba tökéletesen tud ráerősíteni. Ahhoz ugyanis, hogy sikeresen teljesítsenek egy pályát, a csapattagok egymásra vannak utalva, muszáj egymással megfelelő módon kommunikálniuk. 
A különböző határidők betartása bizonyos problémamegoldó képességeket igényel, amelyek szintén elengedhetetlenek egy szabadulószoba sikeres teljesítéséhez. Az idő szorítása okozta stressz ugyanúgy jelentkezik, de teljesen más formában.

3. Szerepek a csapatokban.

Ha egy vezető kíváncsi arra, hogy egy adott csapatban, ki milyen szerepet tölt be, ki a vezető, ki a követő, ki a támogató, egy szabadulószoba a tökéletes csapatépítő program a számára. Igen érdekes végigkövetni, hogy a megszokott munkahelyi környezetből való kiszakadás kiből milyen reakciókat vált ki és hogy mennyire hasonlít a hétköznapi önmagára. 

4. Kreativitás, "out of the box" gondolkodás fejlesztése.

A nem megszokott feladatok nem megszokott megoldásokat igényelnek. Az már mindenkiről kiderült, hogy munkahelyi környezetben hogyan képes a napi teendőket ellátni és a szokványos kihívásokkal megbirkózni.
Egy szabadulószobával egybekötött csapatépítő program azonban a feladványok jellegéből adódóan kényszerít mindenkit arra, hogy a szokványostól eltérő módon közelítsen meg egy felmerülő problémát. 

5. Kompetitív szellemiség.

A szabadulószoba remek lehetőséget biztosít a csapatok közötti versengésre is. Ugyanazon a pályán teljesített időeredmények segítségével könnyen felállítható egy rangsor az egyes teamek között. 


Nyitásunk óta számos cég válaszott már minket debreceni csapatépítő program helyszínéül. Kivétel nélkül nagyon élvezték az együtt töltött időt és remek élményekkel gazdagodva távoztak tőlünk. 
Ha úgy döntesz, hogy a szokásos csapatépítő programok helyett valami új és izgalmas élményre vágysz, kérj tőlünk egyedi ajánlatot itt.